Purple

There it is, alomost as clear as black on white. Purple will be my next colour. Purple will be my autumn colour.

J.Johnsson

Pure music.

Ryser innefrån och ut. Blunda, lyssna, njut, gråt, öppna, och hjärtat ler. 

http://www.youtube.com/watch?v=l5n8w3OI70Y


J.Johnsson

Kärlek

Det var så vackert att jag trodde mitt hjärta skulle brista i tusen bitar. De var gamla, kanske åttio närmare nittio år, och såg fortfarande nykära ut. Han ledde sin fru fram på gatan, med handen i hennes. Hon hade blicken framåt, men hans ögon vilade på henne med den kärleken i blicken man bara ser i filmer. Jag log för mig själv och önskade, vände på klacken och gick. Några regndroppar föll från skyn och jag vände ansiktet mot den gråa himlen. Dropparna föll på min kind och tiden stod stilla för en stund. Men så påmindes jag om verkligheten, drog en djup suck och försvann in i intet igen. Men någonstans där i mörkret visste jag att en låga hade tänts. En låga i hopp om kärleken.

J.Johnsson

Nya vänner i garderoben

Tillbaka från Danmark sitter jag med enorma påsar under ögonen och undrar hur jag ska orka dagen. På jobbet ska jag befinna mig om en timma och elva minuter. Ganska gott med sovmorgon. Till höger står en skål med fil och undrar när jag ska äta den, men jag känner mig inte så sugen på den. Kanske har jag förätit mig på fil, jag vet faktiskt inte.
I Danmark blev det mycket shoppande, och med mig hem har jag två klänningar,  två tunikor, en stickad väst, en scarf och enskinnjacka. Mycket nöjd med mina nya vänner i garderoben!

Mitt musiktips till dig idag: I loved you first - Regina Spektor 

J.Johnsson

Små ord får stor betydelse

Ibland kan några få ord få en att må så himla bra. Som tantens ord på banken i morse; "Åh va du var söt! Du får mer än gärna sitta här bredvid vid mig." De orden, och det lilla samtalet vi sedan hade, kommer jag att leva länge på. Tänk att sådan glädje och kärlek som tanten spred med sitt leende och sina ord kan smitta av sig så på omgivningen. Jag hoppas jag blir så som henne när jag blir gammal. 

J.Johnsson

Pedant enda ut i fingerspetsen

Fötterna börjar tröttna på det här livet. Jobba hela dagarna, och städa och greja hela nätterna. De drev lite med mig om det idag på jobbet, apropå städning, hur jobbigt pedantisk jag är. Det syns tydligen vad jag tycker och tänker utan att jag behöver säga det. Har inte riktigt bestämt mig ännu om det är en positiv eller negativ egenskap... Egentligen klarar jag nog av att ha det lite rörigt, så där charmigt rörigt, men inte smutsigt, det går bara inte. Tror jag och Olivia hjärntvättat varandra kring städ, tvätt och disk sedan alldeles för många år tillbaka, så jag kommer nog aldrig bli riktigt normal.

Nej nu får jag sluta svamla, dags för kudden.
Dagens tre bästa - regnet, fikan hos mormor och att hänga med Jonathan.
Dagens tre sämsta - Tröttheten, smärtan i fötterna och Du.

J.Johnsson

Mormors dag



Jag har verkligen inte många bilder på min mormor. Tror jag har letat i tio minuter efter något nytt, men fann bara den här. Eller bara och bara, den är fantastiskt vacker eftersom den föreställer just mormor, men jag skulle vilja ha fler på henne. Nåväl idag i alla fall ingen vanlig dag, för idag är det världens bästa mormors födelsedag! Hoppas att jag hinner få träffa dig en sväng efter jobbet, så jag får ge dig en stor grattiskram!

Jag har kommit på mig själv börja bli prisblind på jobbet. Vi har verkligen några underkläder som är såå snygga, och när hjärnan och kollegorna säger "Ja men den här var ju som gjord för dig! Du kommer kunna använda den jättelänge, och den är ju så snygg!", så är det svårt att låta bli. Men igår gick det utför. Bh:n blev liiiiiite för dyr. Får nog fundera på den en dag till, eller kanske två. Men ahh va snygg och skön den är! Dregel, dregel...

Jag måste bara tipsa er om denna låten! Det är låten som jag inte kan sluta tänka på. Låten som är det första och det sista i min hjärna om dagarna. Låten som förhoppningsvis är en av de låtarna jag ska få höra live i Oktober.

http://www.youtube.com/watch?v=fY2zYdgJX5w&feature=related

J.Johnsson

Time to change.



Det är dags att ta tag i det här nu. På riktigt.

J.Johnsson

Stensmörgås

Jag trodde de skulle vara lite mjukare än så här. Smörgåsarna som låg framme alltså. Men de smakar bajs, och är hårda som sten. Ändå fortsätter jag käka. Ibland undrar man ju själv hur det står till.
Igår efter jobbet kom Filippa och Matilda hem på lite kvällsmat slash planering inför Skagen resan som ska göras till helgen. Efter ett tag droppade även Marcus, Simon och Niclas in, och det blev total ratning av allt som man kunde peka på som fanns på bordet. Kul att man kan glädja någon, typ. Mina morgonvanor kom på tal och jag insåg nog inte förän då att jag inte har samma behov som alla andra på morgonen, eller snarare de har inte samma behov som jag. Nu har jag ätit frukost i fyrtioåtta minuter, och jag skulle lätt kunna sitta en halvtimma till, men jag vet att jag måste fixa med lite annat innan jobbet. Idag hade ju inte varit helt fel att jobba när det är värsta schteeek. Men men, pengar rullar in som det ska och det är inte fy skam det ;)
Ha en härlig dag fellows!

- humorn -

J.Johnsson


Pianospel

Ena handen sminkar mitt trötta ansikte, och andra försöker trycka på rätt knappar och göra detta till en text. Ville egentligen gå och lägga mig vid nio igår, var så sjukt trött efter helgens sena kvällar och tidiga månar, men så var det något som satte igång tankarna och jag kunde inte somna. Kroppen tog sig till pianot, och där satt jag några timmar. Det är nog det bästa med att vara ensam hemma, göra vad man vill när man helst vill det. Kanske därför jag är så sugen på att flytta.
Nu är det jobb som gäller.

- tryggheten i famnen  -

J.Johnsson

Marängmums!

  

 

Sött. Krispigt. Färgglatt. Jennifer och Olivia är ett grymt team i köket.

- lukten -

J.Johnsson

Händer.



Har du någon gång sett något så vackert? Jag har en viss förälskelse till händer.

- fräknarna -

J.Johnsson

Hos Johanna

Hej, hallå, god morgon, god dag.
I Johannas kök sitter en chipsluktande Jennifer med blöta ögon. Har precis kollat på "I taket lyser stjärnorna", grymt bra film, nästan bättre än boken. Cdspelaren dunkar rockklassiker från 80-talet, och Johanna diskar vinglasen från gårdagen. Klockan visar tio över fyra, trots att jag känner mig nyvaken. Vi ska nog grilla idag igen, förhoppnigsvis blir köttet mindre svart än igår. Ibland är livet bara så himla underbart. Idag är en sådan dag. Jag njuter.

- leendet -
 
J.Johnsson

Prinsessa

"Nämen här kommer ju vår prinsessa!" Visst blir man glad av att mötas av de orden när man kommer hem till någon? Varm i hjärtat liksom.
Munnen drog när jag såg regndropparna mot mitt fönster idag. Jag gillar regn, speciellt sommarregn. Vaknade först vid halv elva av en fruktansvärd mardröm, men somnade sedan om till klockan två. Galet, men galet skönt. Nu har jag intagit soffan, tittar på någon jättedålig film, och har hjärnvärk. Om fyra timmar är det ladienight ala enhörningarna hos Johanna - internt - ska bli himla roligt att träffa tjejerna igen!

- ryggen -

J.Johnsson

Perfekt.

Det är liksom som en varm känsla i kroppen. Som en kram på insidan. Ibland mår man bara så himla gott.
Vi hamnade på Dansholmen, Rebecka och jag. Det blev sol, mat, bad och prat. Framför allt diskuterades kärlek och känslor, hur viktigt det är att känna sig uppskattad och älskad. Att då och då få höra saker som att man är bra, att man är omtyckt, att man är vacker. Ett så stort ord ändå, vacker. Det slår bra mycket högre än de flesta adjektiv, i alla fall i mina ögon.
Det blev kalas för pappsens syster, och lek med kusinerna Amanda och Tilde. Vi sprang iväg lite för oss själva, T och jag, och lade oss på studsmattan, tittade på molnen och lekte med hennes gröna slime. Livet som sju år är så mycket lättare än livet som nitton. Vi sprang upp på hennes rum och lekte hårsalong, och två höga toffsar hamnade på mitt huvud. Jag stormtrivdes med mina goa kusiner på var sin sida av mitt huvud, trots att håret blev trassligt och söndersprayat. Jag log, jag levde.
Vid tjugotvå tiden hämtade jag sedan upp min kusin på andra sidan släkten, Linda. Vi gjorde i ordning kvällsmat och åkte på äventyr, och hamnade i Sandvik på ett berg. Det var kallt, men jag skulle kunna ha legat där en evighet. Blicken var fäst på den svarta himlen, och endast ljudet av tystnaden och av vågorna som slog mot berget fyllde våra öron. Det var så vackert att det nästan gjorde ont. Dagen blev perfekt, från början till slut.

 





Att vara ärlig. Att våga vara sig själv. Att känna förtroende.

- sättet att tänka -

J.Johnsson 

Hairface

Mjölken är slut och kaffet får drickas svart - uue. Mamma ville att jag skulle gå med och handla mat, så jag har vad jag behöver här hemma när hon, pappsen och Isak drar iväg på båtsemester imorgon, men det känns lite tajt så jag tar till penna och papper istället.
Blev inte många timmars sömn i natt, då Isak och hans kompisar satt och fnittrade extremt högt i princip hela natten, och när jag sedan öppnade dörren in till mitt rum runt tre tiden, möttes jag av ett moln av gammal, sunkig Axe. Jag stängde den så fort jag bara kunde och öppnade mitt fönster. När jag ändå inte kunde sova plockade jag fram datorn igen och började läsa igenom min blogg, från början tills idag. Stör mig på många inlägg, de känns så tråkiga, opersonliga och ojenniferiga, men de får väl ligga kvar ändå. Jag orkar inte bry mig om dom, och inte heller starta en ny blogg. Tycker om mitt namn alldeles för mycket för det. Det tråkigaste jag vet med bloggar är de som dag ut och dag in endast säger; "Detta har jag gjort idag". Det blir liksom inte intressant. Inte för mina ögon. Därför skulle det funnits mer bloggar som din. Hade inte läst den på ett tag förän igår, och gissa om jag blev ledsen när där stod; "Död för ett tag nu i alla fall." Inget mer bloggande från dig på ett tag, suck.

Idag är himlen blå by the way, och jag och R ska nog ta oss till havet. Undra om någon av mina brorsor vill köra ut oss, eller om vi får slå oss ner på dansholmen eller nåt kanske..?
Nu ska ögonbrynen plockas innan något annat görs, annars kommer man snart inte kunna se mitt ansikte längre för allt burr. Okej liiite krydd på det, men de är i alla fall buskiga, trots att de är ganska ljusa.

- djupet i ögonen -

J.Johnsson

Hjärnan och jag.

Att jobba leder till trötta, onda fötter - ask mine. Ögonlocken börjar stängas långsamare och hjärnan bli så där jobbigt seg, ändå gör vi ett försök till att skriva några rader, hjärnan och jag.

Efter jobbet blev det en sväng till torget med mammsen, och sedan hem till kusinerna Oskarsson då Sofie gått och blivit sjuk idag. Det blev lite köttbullar med Patrik och sedan in till staden med min goa kusin Caroline. Våra rumpor slog sig ner på ett av mina favorit caféer - Vanilj - där det fikades och kacklades massor. Vi drömde oss iväg till framtiden, och med Carro vågar man drömma och prata. Vi ligger liksom på samma nivå kring allt det där.
Imorgon är det fredag och jag ska äntligen få träffa min älskade Rebecka, min catdog! Tjejen som jag saknar så stört mycket, träffar allt för sällan och som får mig att må riktigt bra! Ska bli underbart att träffa henne!



Bara för att bilden gör mig så himla glad och för att du är en asbra lillebror.
J.Johnsson

Konstigt kackel

Vi diskuterade det igår. Det där med konstiga idéer. Vi räknade prickarna på väggen. Femtusentrehundrafyra. Idag sprang en annan idé in i min hjärna och jag började räkna hur mycket kläderna i min garderob kostar tillsammans. Siffran fick min haka ner till marken och mina ögon att flyga ut. Jag måste vara galen.
Mina ben är orakade och ögonen trötta. Rummet är mörkt, det lukar såpa och på tungan ligger en smak av fil. Tanken om varför man har en navel egentligen har dunkat i mitt huvud störande länge. Den fyller ju ingen direkt funktion, samtidigt hade det nog sett märkligt ut utan den.

Imorgon kommer ett stort leende ligga på mina läppar; jag ska träffa min Sofie - wiiiiie!
Puss och pisk
J.Johnsson

 

En gammal goding



För att du är kalasbra!
J.Johnsson

Energilös

Sitter och smuttar på en halvljummen kopp kaffe och vet att jag borde gå och snygga till mig inför jobbet, men idag finns ingen energi alls. Borde egentligen känna mig taggad och laddad efter min väldigt slappa semestervecka, men kroppen säger annat. Veckans bästa var nog frukosten med Carro. Var så sjukt längesedan jag träffade henne, bara hon och jag, eftersom hon bor i Jönköping nu mera, så det var riktigt härligt att få träffa denna going igen!
Igår var det jobb som gällde, och sedan bar det av hem till mormor. Blev lite utproving för både hennes och min del, då jag hade tagit hem saker till henne, och hon hjälpt mig med min klänning. Senare bar det av hem till Rebecka för tacoskväll, och sedan kvällspromenad med Carro. Fötterna var helt slut efter en lång dag utan vila, men det var det värt efter en sådan mysig kväll.
Nej nu börjar jag få bråttom, ha en toppendag! Puss & kärlek
J.Johnsson

Syskonkärlek

Relationen till mina bröder är inte som andra relationer. De är speciella på något sätt, vi förstår varandra på ett annat sätt än vad andra människor gör. Kvällen har tillbringats tillsammans med broder Isak. Med några fiskebäckssmörgåsar och en termos med kaffe åkte vi ner till båten, njöt av en mysig kvällsmat, skrev på några låtar och pratade. Bland annat kom vi fram till att vi var rätt så lika...

J - "Isak, vi är ganska lika ändå. Tänker liksom likadant."
Lång tystnad
I - "Äter du det du gillar först eller sparar du det bästa till sist?"
J - "Sparar det bästa till sist. Vadå då?"
I - "Ja men då är vi nog rätt lika..."

Han är härlig min bror alltså, inte som alla andra och det gillar jag mest - han är sig själv.
J.Johnsson

Sommarskratt



Man mår helt enkelt bra av att vara med er.
J.Johnsson

Glad

Hjärtat liksom ler.
J.Johnsson

Kärlek



Your eyes are the mirror of your soul, ett leende innefrån och ut.
J.Johnsson

Tillbaka från skogarna

Efter att ha tillbringat mina tre senaste dygn i skogarna i Dalsland med Olivia alias Bullen är jag nu tillbaka hemma i kära Beet. Det hela började med att vi anlände till stugan i tisdags kväll. Det blev uppackning, och sedan lite kräftor i magen innan det var dax att sova. Onsdagsmorgonen inleddes med flås av Olivia i höger öra, och en lost man som brände runt med sin traktor utanför stugan, vilket bidrog till att en lite lätt irriterad Jennifer flyger upp och ger honom "arga blicken", så att han illa kvickt drog därifrån. ^^ Det blev frulle, lite pill i trädgården och badminton innan regnet kom, men inte skulle detta få förstöra vår dag så det blev regnbad och sedan myseftermiddag inne i huset. Bland annat tillverkades under denna tid några utsökta filmer som jag hoppas kunna lägga upp på Facebook snarast! I vilket fall blev det sedan middag, och därefter fiske där vi kammade hem fyra små aborrar eftersom vi inte hade så mycket tålamod med metandet. Vi ägnande denna stund åt att bland annat komma på fina fula ord och ordvitsar. Ett smakprov på detta är "Du är lika jobbig som analklåda" eller varför inte "Getpung också!". Efter att ha gjort ett tappert försök till att filéa dessa små firrar bar det av ner till sjön för ett ljuvligt nakenbad, och sedan tillbaka hem för kvällsmat och kackel. På torsdagsmorgonen smög jag mig upp och gjorde frukost ute på alltanen till oss, och nöp sedan Olivia i tårna och fick bokstavligen dra kvinnan upp ur sängen. Det blev lite solning, p3 musik, vattenkrig och sedan förberedning inför middagen som btw blev mycket mumsig. Då den hamnat i magen packades sakerna ihop, vi tog en kopp svart och sedan bar det av ner till badet där det blev en lätt blottning då vi fick oväntat sällskap vid den annars obefolkade sjön. Med rosiga kinder rullade bilen sedan hemåt, och vi landade i Fiskebäck vid nio då det var biltvättning som gällde all night long.
Nu sitter jag i min säng och funderar på hur jag ska överleva denna natt då det är sjuukt varmt i mitt lilla rum. Nog svamlat, nu ska jag sova några timmar och sedan blir det jobb imorgon.

Puss och kram
J.Johnsson   

RSS 2.0