L&JDu har varit där. Jag kommer att vara där. En dag kvar.
J.Johnsson

Halv vaken...

Klockan ringde för tio minuter sedan, och jag kan höra duschen enda härifrån ropa på mig. Jag vet att jag borde gå upp, men vill inget hellre än att ligga här och gotta mig hela dagen. Telefonen har vibbat flera gånger och väckt mig under nattens gång. Morr. Men tack för lite gulligt svammel sådär på kvällskvisten.

Nej nu tar jag tag i detta och kliver upp!

J.Johnsson

Fyra dagar.

När klockan stog på tio minuter över sju vaknade jag, och låg sedan och drog mig de sista tjugo minuterna tills Jeremy Kay sjöng för mina öron och det var dags att kliva upp. Nu sitter jag med koppen i hand och med kiwin i högsa hugg, och funderar vad jag ska göra dessa femtio minuterna som är kvar tills Anna kommer. Jag har en ny favorit i högtalarna, Melissa Horn. En fantastisk sångerna, med djupa texter som borrar ner sig i hjärtat. 
Nu är det bara fyra dagar kvar till resan, varav jag kommer jobba tre. När jag ska hinna packa? Ingen aning.
Jag föreslog att vi skulle skriva en sång, du skulle stå för melodin och jag för texten. Funderar på att skapa den på andra sidan jorden, texten alltså, där inspirationen säkert är bättre än den jag idag har i detta gråa land.
J.Johnsson  

Ett leende på mina läppar.Och fotot togs en kall och regning vårdag med tjejerna i Majorna. P hade kameran. Vi skrattade och njöt av varandras sällskap. Var väl under denna period jag fick upp ögonen för hur underbara dessa tjejer är.

Ikväll somnar jag med ett leende på läpparna. Ikväll somnar jag med dig i mina tankar.
J.Johnsson

Sover...

Nyvaken. Affro. Ögongegga. Gäsp. Stämplad. Toanödig. Vaniljlukt.

I sängen ligger en förvirrad Jennifer. Hon har legat och dragit sig i någon timma med munnen öppen, så den är nu torr och smakar skumt. Hon borde verkligen kliva upp, gå på toa och äta frukost, men hennes ben vägrar. Istället ligger hon kvar, sneglar på stämpeln som hamnat på hennes hand, suger in vaniljlukten som vilar i hennes rum och somnar om.

J.Johnsson

Morgonmys.Klockan är alldeles för tidigt för Jennifer. Jag borde börja känna att jag har bråttom nu. Ändå sitter jag kvar i soffan med koppen i min hand och med femtio plus rocken runt min kropp. Älskar min morgonstund, mitt morgonmys. Och bilden? Don't ask.

J.Johnsson

Vägvimmel.

En väg är komplicerad och svår. En annan enkel och ljus. De leder båda fram till samma plats. Den svåra vägen har någon aldrig lyckats ta sig igenom, inte enda fram. Skall jag då ge upp den komplicerade vägen, vända om och söka mig till den enkla? Eller skall jag fortsätta kämpa mig igenom den? Kanske blir världen annorlunda både för mig, för omvärlden och för vägen själv om jag lyckas enda fram, och hur ska jag veta om det kommer att bli så eller ej om jag inte fortsätter vandra?
Vad jag behöver eller vad jag söker är lite stöttande i min metaforiskt förälskade hjärna.

J.Johnsson

Tappar min kropp.

Texten är så bra så att jag håller på att tappa benen som håller upp min kropp. Texten är så bra att ansiktet faller från huvudet och landar på marken. Texten är så bra att hjärtat mitt smälter. Kanske därför jag lyssnat på den fyra gånger i rad. Jag är kär i låten, låten som sjunger om oss.Bilden gör mig glad. Tanken på då gör mig glad.
J.JohnssonPlättfest.

Det blev plättfest. Vi byggde torn. Eller jag byggde torn, han mest skrattade och pratade om dagis. Det blev musik och prat. Det blev leende i magen.

Jag vill inte vakna imorgon. Och inte i övermorgon heller. Helst vill jag sova enda till fredagen den tjugonde november. Dagen då vi åker till Syd Afrika, mormor och jag.

J.Johnsson

Vackra, vackra lägenhet.

Och jag är kär i en lägenhet. Suck.

J.Johnsson

Vuxenvuxen.

Jag har alltid varit så där konstigt förälskad i dofter. Som doften av mamma. Satt med näsan mot hennes arm förut och blev barn på nytt. Jag kommer nog aldrig att bli vuxen. Inte så där vuxenvuxen. Försökte förklara det för honom härom dagen, men jag tror faktiskt inte att jag kan förklara vad min hjärna tänker många gånger. Det blir bara gegga när det kommer till min mun.
Jag har hjärntvättat mig med samma sång hela dagen, totalälskar den och tror faktiskt inte jag kommer kunna tröttna på den, den är för bra liksom. Kläder har börjat hoppa ur garderoben till resan till Afrika. Jag vet, lite halvpatetiskt då det är hela nio dagar kvar i teorin, men faktiskt bara fem i praktiken! Ska bli underbart att få komma iväg ett tag.


Vad äkta vänskap är för mig? Man har inte setts på ett tag, men vet precis vart man står och vad man tycker om varandra. Vänner är vänner som inte förändras. Vänner är vänner som består. Vänner är vänner som du.

J.Johnsson

Skrikande hjärna.

Det fanns inte mycket hår på mitt huvud när jag kom in. Det fanns mycket hår på golvet när jag gick. Tog mig sedan genom stormen till Matilda. Det blev Kungsbacka. Lunch, kackel, shopping, onormalhet, trötthet, hem, promenad. Underbar dag med en underbar vän. Hemma för ett tag, och sedan Marcus. Marcus är en rolig och konstig filur, passar min kompissmak alldeles utmärkt.
Mina lår kliar och min hjärna bara skriker om att få drömma iväg, så jag måste nu få lugnat honom.

J.Johnsson

Du gör mig glad.Du är en av mina bästa vänner. En av de personerna jag litar mest på. En av de personerna jag tycker bäst om. Du gör mig glad helt enkelt. Och du har idag lärt mig fiska hummer och äta fisk ihop med kött - ruggigt märkligt, ruggigt gott.

J.Johnsson

Min OliviaDu kommer alltid att vara en av de bästa.
J.Johnsson

Stoltis.

Jag sade det högt. Första gången faktiskt. Sedan skrattade jag, för jag insåg att detta faktiskt var den nakna sanningen.

Jag är så sjukt stolt. A köpte BigMc, magen min var hungrig och jag blev flera gånger erbjuden att smaka, men stod emot. Duktig Jejja. Magen fick nöja sig med en skål fil och är mycket nöjd med det.
Om fem timmar blir det uppstigning för att köra päronen till centralen, därefter frulle med fröken Cleve som kommer ta sig in i min lya med våld, och därefter sångövning med herr Sjöö.

Det handlar om de där småsakerna, de du kanske inte ens själv vet om. Men de gör mig glad. Du gör mig glad. Min hals är tjock. Jag älskar det.

J.Johnsson

Ledig fredag

Det är min lediga fredag och klockan ringer klockan sju. Muff. Ska strax åka iväg och låta folket gräva i min mun. Muff gånger två. Sedan blir det busy woman hela dagen, medan kvällen fortfarande är ett dunkande frågetecken.

J.Johnsson

Let me kiss your beautiful soul.I don't want another pretty face.
I don't want just anyone to hold.
I don't want my love to go to waste.
I want you and your beautiful soul.


J.Johnsson

Frukost hos M

Vad jag gör uppe, klarvaken klockan åtta på min lediga onsdag? Jag har ingen aning. Men pigg är jag i alla fall, och det kanske börjar bli dags att vakna, eftersom det snart bär av hem till Matilda för lite frukost - mysigt värre!Vad som är rätt och vad som är fel? Det bestämmer du själv, som han sa.
J.Johnsson

Galenskap.

Sjutton dagar kvar. Sjutton dagar kvar till värme. Sjutton dagar kvar till sol. Sjutton dagar kvar till bad. Jag borde börja packa snart, både till resan och till flytten. Galenskap. 

J.Johnsson

Glädje, innefrån och ut.För jag är glad.

J.Johnsson

Hormonsbarn.

Du är det konstigaste jag någonsin stött på. Troligtvis därför jag finner dig så intressant. Jag ramlar på samma ord gång på gång, så därför vet jag ju, ändå har jag inget tålamod. Inget tålamod alls.
För tillfället skrattar jag bara åt allt, snart vet jag att jag kommer gråta åt allt. Jag känner mina hormoner allt för väl, och de är inte så roliga som man kan tro.

Dagen har varit så underbart lugn och skön, äkta slappisdag. Fler sådana åt folket, ja tack! När jag väl hade ryckt upp mig tog jag mig bort till mormor och morfar och var där några timmar, sedan bar det av hem till Marcus för film, tårar och mys. Hade en väldigt go kväll, och blev förälskad i hans lägenhet - jäääättefin! Så hur kan jag då sammanfatta denna söndag? Awesome!

J.Johnsson

Hemlishemlishemlishemlishemlis

Jag tänkte avslöja en hemlis. Eller ja, jag skrev den sedan försvann allt och då tänkte hjärnan; "Mihihi, vi håller det hemligt ett tag till!"

J.Johnsson

Nu är jag tom.

Dagen har kryllat av tankar och idéer, tankar och idéer som jag tänkte skriva av mig här. Men nu minns jag ingenting. Nu är allt svart. Nu är allt dött. Nu är jag tom.

J.Johnsson

RSS 2.0